Setup Menus in Admin Panel

  • Σύνδεση
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Θερινό σχολείο στα Κέντρα STEM Αγίας Παρασκευής & Κηφισιάς

Ο STEM EDUCATION θα λειτουργήσει θερινό σχολείο στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή (Στρατηγού Μαρούλη 7) και στην Κηφισιά (Κηφισίας 210).

Επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα του Summer School, το παιδί σας εξασφαλίζει ώρες δημιουργικής απασχόλησης που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, επιστημονικές γνώσεις  και άφθονο παιχνίδι σε ειδικά διαμορφωμένους σύγχρονους και ασφαλείς χώρους που του επιτρέπουν να κοινωνικοποιηθεί και να διασκεδάσει.

[CleverFeatureBox icon=”fa fa-pencil-square-o” style=”left” media_color=”#ffffff” box_bg_type=”color” box_bg_color=”#1e73be” css=”.vc_custom_1553090970782{background-color: #1e73be !important;}”]

Το Summer School είναι ένα αναγκαίο διάλειμμα από το ακαδημαϊκό έτος όπου η δημιουργικότητα, η περιπέτεια, οι συγκινήσεις και τα χαμόγελα αποτελούν προτεραιότητα.

Τα παιδιά αλληλεπιδρούν με ομοϊδεάτες συνομηλίκους και είναι σε θέση να δημιουργήσουν εύκολα φιλίες (πιθανές δια βίου φιλίες) που έχουν ρίζες σε παρόμοια ενδιαφέροντα.  Άλλωστε, οι συνθήκες ομαδικής κατασκήνωσης είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τα παιδιά να νιώσουν ότι στηρίζονται στα πόδια τους και συμμετέχουν  σε μια οργανωμένη κοινότητα.

Κάθε παιδί έχει περισσότερες ευκαιρίες να εξερευνήσει θέματα που το ενδιαφέρουν όπως η ρομποτική, ο προγραμματισμός ή οι φυσικές επιστήμες. Τέτοιου είδους εστιασμένη δραστηριότητα είναι δύσκολο να βρεθεί αλλού.

Τα παιδιά μπορούν να πειραματιστούν σε τομείς που δεν νιώθουν την άνεση να προσεγγίσουν στην καθημερινότητα τους και να ανακαλύψουν δεξιότητες που ούτε οι ίδιοι γνώριζαν ότι κατείχαν, χωρίς το φόβο της αποτυχίας και των επακόλουθων επιπτώσεων.

Κάθε παιδί γεμίζει με θετικές εμπειρίες και γνώσεις, τις οποίες μοιράζεται με νέους ανθρώπους, δημιουργώντας έτσι δεσμούς που θα θυμάται για πάντα.

[/CleverFeatureBox]

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί (προσχολική ηλικία)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λιλιπούτειοι Μηχανικοί προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας να αξιοποιήσουν την περιέργεια και την εφευρετικότητά τους. Το μάθημα στηρίζεται στη διαδραστικότητα και τον πειραματισμό, αφού τα παιδιά είναι ελεύθερα να αγγίξουν και να χειριστούν το εκπαιδευτικό υλικό (LEGO DUPLO) και να το χρησιμοποιήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δίνονται ή ακόμα και σύμφωνα με την δική τους κρίση.

Έτσι, τα παιδιά αποκτούν κατασκευαστικές ικανότητες, μαθαίνουν να ξεχωρίζουν και να ταξινομούν τα υλικά, παρατηρούν τα χρώματα και τα σχήματα και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των μαθηματικών και της λογικής ακολουθίας. Παράλληλα, ανακαλύπτουν τρόπους να εκφράζονται, να συνεργάζονται αλλά και να ακολουθούν οδηγίες μεθοδικά, βήμα προς βήμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές κατασκευές από την καθημερινότητά μας, όπως οχήματα, ζώα, ηλεκτρικές συσκευές, αλλά και κατασκευές βγαλμένες από τη φαντασία των ίδιων των παιδιών!

Νέοι Μηχανικοί (Α, Β, Γ δημοτικού)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νέοι Μηχανικοί» δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Συνδυάζοντας γνώσεις από τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, τα παιδιά λειτουργούν μεθοδικά με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα.

Μέσα από μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες, μαθαίνουμε τα βασικά δομικά υλικά μιας κατασκευής, ανακαλύπτουμε τις Απλές Μηχανές (τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες, μοχλοί) και εξερευνούμε τους διάφορους τρόπους λειτουργίας τους. Έτσι τα παιδιά κατανοούν τα φυσικά μεγέθη της Μηχανικής (ταχύτητα, δύναμη, ροπή, τριβή κ.λπ.) μέσα από τον πειραματισμό και η γνώση γίνεται διασκέδαση!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος, τα παιδιά λειτουργούν σε ομάδες, καθώς το πνεύμα συνεργασίας είναι βασική προϋπόθεση για να επιτύχουμε τη μέγιστη απόδοση. Επίσης, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εξάσκηση, μέσα από την οποία τα παιδιά αντιλαμβάνονται φαινόμενα που θα ήταν πολύ δύσκολο να κατανοήσουν σε θεωρητικό επίπεδο.

Εκπαιδευτική Ρομποτική με WeDo (Δ, Ε, Στ δημοτικού)

Με το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών του δημοτικού σχολείου στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, αφού προσφέρει ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό υλικό και νέες δραστηριότητες, που δίνουν ερεθίσματα στα  παιδιά να ανακαλύψουν τους νόμους της μηχανικής εξερευνώντας και παρατηρώντας τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν οι ίδιοι βήμα-βήμα.

Τα παιδιά χρησιμοποιούν αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και βρίσκουν λύσεις που εξάπτουν την περιέργειά τους, ενώ παράλληλα βελτιώνονται οι ικανότητές τους στα πεδία των φυσικών επιστημών, της μηχανικής, της τεχνολογίας και του προγραμματισμού. Κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας όμως ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από το φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει.

Επιπλέον, η σύνδεση με το tablet είναι πλέον ασύρματη, γεγονός που δίνει απεριόριστες δυνατότητες στην κίνηση και τη δομή της κατασκευής και απελευθερώνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Εκπαιδευτική Ρομποτική με χρήση EV3 (γυμνάσιο)

Η πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση εκπαίδευσης STEM (Science Technology Engineering Mathematics) βασισμένη στην εκπαιδευτική ρομποτική.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αποκτούν την ικανότητα να περιγράφουν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ρομπότ και να εξηγήσουν την λειτουργία απλών δομικών στοιχείων όπως είναι τα γρανάζια, οι άξονες, οι συνδετήρες. Στη διάρκεια του μαθήματος σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μια μηχανή χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά, το λογισμικό και τις  προγραμματιστικές δομές για να κινήσουν και να ελέγξουν την κατασκευή τους με κινητήρες και αισθητήρες (χρήση εικονοεντολών, εντολών ελέγχου, επανάληψης).  Παράλληλα, υπολογίζουν φυσικές ποσότητες που επιδρούν στη σχεδίαση και τη λειτουργία της κατασκευής τους, όπως η απόσταση, η γωνία βολής, το μήκος του άξονα.

Το πρόγραμμα αυτό θεωρείται ο καλύτερος τρόπος για την ένταξη των μαθητών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου καθώς και για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Extra Curriculum

Αστροπεριπέτειες: ένα ταξίδι στο διάστημα!: Γνωριμία με το ηλιακό μας σύστημα, τους πλανήτες, τη φύση των αστέρων. Οι μικροί εξερευνητές  έρχονται σε επαφή με το μαγικό κόσμο του διαστήματος διασκεδάζοντας και δημιουργώντας με τα ίδια τους τα χέρια μικρές αστρονομικές κατασκευές. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει και υπαίθριες δραστηριότητες, με την κατασκευή και εκτόξευση πυραύλων. Τα παιδιά εξετάζουν τον αεροδυναμικό σχεδιασμό, και το βέλος κάμψης προτού σχεδιάσουν το δικό τους μοντέλο και το εκτοξεύσουν, στοχεύοντας τη μέγιστη απόδοση.

 

Γρήγοροι σαν τον άνεμο!: Χρησιμοποιώντας απλά υλικά κατασκευάζουμε ένα μοντέλο που λειτουργεί με τη βοήθεια του ανέμου και το φιλοτεχνούμε, εισάγοντας κατ’ αυτό τον τρόπο, το υποκειμενικό μας στοιχείο. Παράλληλα, μελετάμε τα μαθηματικά και τη μηχανική που κρύβονται πίσω από τη λειτουργία της κατασκευής μας, και έτσι μαθαίνουμε παίζοντας!

Αφού ολοκληρώσουμε την κατασκευή, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πως λειτουργεί, και φυσικά να δούμε ποια ομάδα κατασκεύασε το πιο γρήγορο όχημα!

Βασικός στόχος του θερινού σχολείου είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητας με την τεχνική των ανοιχτών ερωτημάτων που εμπλέκει τους εκπαιδευόμενους σε διαδικασίες σκέψης για την επίλυση συγκεκριμένων – πραγματικών προβλημάτων μέσω κατασκευών, καθώς και η κοινωνικοποίηση των παιδιών στο πλαίσιο της Επιστημονικής Μεθοδολογίας. Για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες στο θερινό σχολείο θα εργαστούν σε ομάδες εφαρμόζοντας τις διαδικασίες του προγράμματος STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) οικοδομώντας τη γνώση ενεργά, ερευνώντας, θέτοντας ερωτήσεις και δίνοντας απαντήσεις συνεργαζόμενα και επικοινωνώντας με θετικό τρόπο. Θα κληθούν επίσης να προτείνουν λύσεις σε πραγματικές ανάγκες επιλέγοντας κατάλληλες διαδικασίες και υλικά, σχεδιάζοντας, δοκιμάζοντας και τροποποιώντας τις κατασκευές τους, κάνοντας προβλέψεις, μετρώντας και αντιπαραβάλλοντας στοιχεία, συνάγοντας συμπεράσματα κ.λ.π.

Πρόγραμμα

(τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας ακολουθούν διαφορετικό πρόγραμμα)

Πρώτη εβδομάδα 17/6 με 21/6

Δεύτερη εβδομάδα 24/6 με 28/6

Τρίτη εβδομάδα 1/7 με 5/7

Τέταρτη εβδομάδα 8/7 με 12/7

Ώρα / Ημέρα 1η μέρα 2η μέρα 3η μέρα 4η μέρα 5η μέρα
08:15-09:15 Προσέλευση Προσέλευση Προσέλευση Προσέλευση Προσέλευση
09:30-11:00 Δραστηριότητα Δραστηριότητα Extra Curriculum Δραστηριότητα Δραστηριότητα
11:00-11:30 Διάλειμμα Διάλειμμα Διάλειμμα Διάλειμμα Διάλειμμα
11:30-13:00 Δραστηριότητα Δραστηριότητα Extra Curriculum Δραστηριότητα Προετοιμασία
13:00-13:30 Φαγητό Φαγητό Φαγητό Φαγητό Φαγητό
13:30-14:30 Δημιουργικές δραστηριότητες Δημιουργικές δραστηριότητες Δημιουργικές δραστηριότητες Δημιουργικές δραστηριότητες Διαγωνισμός
14:30-17:00 Αποχώρηση Αποχώρηση Αποχώρηση Αποχώρηση Αποχώρηση

Κόστος Προγράμματος

  • Κόστος summer school (εβδομάδα) 70 ευρώ (περιλαμβάνεται ελαφρύ γεύμα)

Το πρόγραμμα και η ύλη μαθημάτων είναι ίδιο και για τις τέσσερις εβδομάδες. Μπορείτε να επιλέξετε την εβδομάδα που εξυπηρετεί καλύτερα.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

12 Απριλίου, 2019

0 responses on "Θερινό σχολείο στα Κέντρα STEM Αγίας Παρασκευής & Κηφισιάς"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Πλατφόρμα εκπαιδευτικού περιεχομένου από τον STEM Education!

To STEM@Home είναι μια δυναμική συλλογή από συναρπαστικές και εύκολες πρακτικές δραστηριότητες σχετικές με τις επιστήμες και την τεχνολογία, που προσκαλούν όλη την οικογένεια να περάσει καλά, μαθαίνοντας παράλληλα.

Επικοινωνία

STEM Education Head Office

  • Στρατηγού Μαρούλη 7,15342, Αγία Παρασκευή

  • 2106010162

  • info@stem.edu.gr

Εγγραφή στο newsletter

Ο STEM Education σας παρέχει ενημερώσεις και πληροφόρηση για τα μαθήματα και τις εκπαιδευτικές του δράσεις.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

top
STEM @home! © by STEM Education