Setup Menus in Admin Panel

 • Σύνδεση
 • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Πρέπει να συνδεθείτε για να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα  →   ΣΥΝΔΕΣΗ | Εγγραφείτε τώρα

Μία από τις πιο άμεσες μεθόδους που επιτρέπουν σε σχολεία και μαθητές να γνωρίσουν την «επιστήμη» είναι αυτή που κάνει χρήση των πακέτων  Microscience.  Αυτή η πρακτική μέθοδος ενασχόλησης με την επιστήμη αποτελεί μέρος μιας πρωτοβουλίας της UNESCO με την ονομασία: UNESCO Global Microscience Experiments Project, με κέντρα που βρίσκονται σε χώρες όπως η Νότιος Αφρική, η Νορβηγία κλπ.
Η επαφή  με αυτό το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται μέσω ενός εισαγωγικού εργαστηρίου το οποίο έχει λάβει χώρα σε 80 χώρες έως σήμερα.

Ένας άλλος βασικός στόχος του προγράμματος είναι η κάλυψη όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, από την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι τα πακέτα αυτά καλύπτουν την επιστημονική εκπαίδευση από το βασικό μέχρι και το πιο προχωρημένο επίπεδο, ενώ συνοδεύονται από οδηγίες που περιγράφουν όλες τις πιθανές χρήσεις τους.

Η προσέγγιση αυτή της «Μικροεπιστήμης» προσφέρει, τόσο σε αναπτυσσόμενες, όσο και σε ανεπτυγμένες χώρες καινούργια εκπαιδευτικά εργαλεία. Το πρόγραμμα συνεισφέρει στην ανάπτυξη ικανοτήτων ακόμα και σε περιοχές που δεν υπάρχουν εργαστηριακές υποδομές. Οι πειραματικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε μικρή κλίμακα καλύπτουν οτιδήποτε είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, από τον διαχωρισμό  των στοιχείων των μειγμάτων, έως την μέτρηση των αντιδράσεων των χημικών στοιχείων.

Το παγκόσμιο αυτό πρόγραμμα «Μικροεκπαίδευσης» αποτελεί μια πρακτική, άμεση και διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, αλλά και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης να έρθουν σε επαφή στην πράξη με τον κόσμο της φυσικής, της χημείας και της βιολογίας, χρησιμοποιώντας πακέτα που έρχονται μαζί με οδηγίες που περιγράφουν όλα τα επιστημονικά πειράματα. Αυτά τα πακέτα αποτελούν στην πραγματικότητα ολοκληρωμένα μικρά εργαστήρια. Είναι αποδοτικά σε συνάρτηση με την τιμή τους και παράλληλα απολύτως ασφαλή για τους μαθητές αφού δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν ποτέ τίποτα περισσότερο πέρα από μία-δύο σταγόνες χημικών ουσιών για τα πειράματά τους.

Οι ευρύτεροι στόχοι του προγράμματος είναι:

 • Η προώθηση στην πράξη των θετικών επιστημών, μέσω της χρήσης της «Μικροεπιστήμης» ως εργαλείου στα χέρια των διαμορφωτών της εκπαιδευτικής πολιτικής.
 • Να βελτιώσει τα επιστημονικά προγράμματα σπουδών συμπεριλαμβάνοντας πρακτικές δοκιμασίες και πειράματα για την καλύτερη κατανόηση των θετικών επιστημών.
 • Να αυξήσει το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων για τις επιστήμες όπως και το να συμβάλλει στην ανάπτυξη επιστημονικών γνώσεων και στην επιλογή μιας καριέρας στον τομέα των φυσικών επιστημών.
 • Να συμβάλλει στην ανάπτυξη ικανοτήτων στις θετικές επιστήμες, να βελτιώσει τον επιστημονικό τρόπο σκέψης καθώς και την διάθεση για πειραματισμό στους μαθητές.

Είναι σημαντικό οι πολίτες αυτής της χώρας να κατανοήσουν ότι το νερό είναι πηγή ζωής Στα πλαίσια αυτά η UNESCO σε συνεργασία με το παγκόσμιο Οργανισμό Χημείας έχει επιλέξει 4 βασικές δραστηριότητες  σκοπός των οποίων αφ΄ ενός είναι η κατανόηση βασικών παραμέτρων όπως το pH και η αλατότητα αλλά και η καταγραφή υδάτινων πόρων αναφορικά με τη ποιότητα τους
Το κιτ Μαθητών (Παγκόσμιο Πείραμα νερού Κιτ Μαθητών) για το παγκόσμιο πείραμα νερού περιέχει όλα τα απαραίτητα υλικά (σκεύη μικροκλίμακας και χημικά) για την πραγματοποίηση των πειραμάτων που περιλαμβάνονται στο project της IUPAC και της UNESCO για τον εορτασμό του έτους χημείας και αφορά την ποιότητα και χαρτογράφηση των νερών του πλανήτη.

Με το κιτ** μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις παρακάτω δραστηριότητες:

 1. To pH του πλανήτη: Συλλέγετε δεδομένα μετρώντας το pH ενός τοπικού υδάτινου όγκου, χρησιμοποιώντας διαλύματα-δείκτες
 2. Το αλμυρό νερό: Εξερευνήστε την αλατότητα ενός τοπικού υδάτινου όγκου
 3. Νερό χωρίς μικρόβια: Χρησιμοποιείστε τη Χημεία για να μπορείτε  να παρέχετε ασφαλές πόσιμο νερό
 4. Ηλιακός αποστακτήρας: Θα κατασκευάσετε έναν ηλιακό αποστακτήρα από απλά υλικά και θα πειραματιστούν με τη χρήση του στην επεξεργασία του νερού.

Μπορείτε να εκτελέσετε όλες τις δραστηριότητες με υλικά που έχετε στο σπίτι ή να επιλέξετε το εκπαιδευτικό πακέτο που έχει σχεδιάσει η UNESCO !

ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Μαθήματα
Το pH του πλανήτη 00:45:00
Το αλμυρό νερό 00:45:00
Νερό χωρίς μικρόβια 00:45:00
Ο ηλιακός αποστακτήρας 00:45:00

Αξιολόγηση του μαθήματος

N.A

αξιολογήσεις
 • 5 αστέρια0
 • 4 αστέρια0
 • 3 αστέρια0
 • 2 αστέρια0
 • 1 αστέρια0

Δεν βρεθηκαν αξιολογησειςΠλατφόρμα εκπαιδευτικού περιεχομένου από τον STEM Education!

To STEM@Home είναι μια δυναμική συλλογή από συναρπαστικές και εύκολες πρακτικές δραστηριότητες σχετικές με τις επιστήμες και την τεχνολογία, που προσκαλούν όλη την οικογένεια να περάσει καλά, μαθαίνοντας παράλληλα.

Επικοινωνία

STEM Education Head Office

 • Στρατηγού Μαρούλη 7,15342, Αγία Παρασκευή

 • 2106010162

 • info@stem.edu.gr

Εγγραφή στο newsletter

Ο STEM Education σας παρέχει ενημερώσεις και πληροφόρηση για τα μαθήματα και τις εκπαιδευτικές του δράσεις.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

top
STEM @home! © by STEM Education